15.05.2014

Moseldalen

Rundreise Norge - Danmark - Tyskland - Østerrike - Italia - Frankrike - Luxemburg - Tyskland - Danmark - Sverige - Norge




DAG 19 og 20:    fra Trier langs elven Mosel,Bernkastel-Kues og opp til Cochem 

Selvom jeg har vært i Moseldalen en gang før, gledet jeg meg til et besøk. Jeg oppfordrer alle som skal feriere i Moseldalen til å bo i Cochem eller Bernkastel-Kues. Vi har denne gangen valgt å bruke god tid i Bernkastel-Kues og overnatting i Cochem.  Moseldalen er kjent for hvitvin og nesten alle vinbøndene har sitt eget vinutsalg i huset. Her finner en vin med minst to tusen års tradisjon og Rieslingen blomstrer. 











Sist gang vi var i Mosel kjørte vi turistbåt, det var veldig kjekt. Det var en flott opplevelse å sitte på dekk og se alle vinmarkene, slottene og landsbyene seile forbi. Det er mange borger og slott i dalen. Landskapet er preget av tusenvis av år med kolonisering, men ingenting er ødelagt. Elva var en viktig transportrute allerede i romersk. periode.









Bernkasel-Kues har en unik atmosfære,
den er som en liten malerisk by ed bindingsverkshus, brosteinlagte gater og er
spekket av historie og kultur. Mange små butikker innimellom hus og gater. Her kan vi stikke innom en koselig liten vinstue, en rustikk vinkjeller,
 smake på lokale viner og nyte late dager i romantiske gater.



Høyt over byen står Landshut og vokter byen. Ruinene er fra et slott fra det 13. århundre og kan nåes med en spasertur gjennom grønne vinranker.











Byen ligger ved elven. I hjertet av Bernkastel ligger Marktplatz (torget) og her finner du fargevasket hus, malte og ekte hus med pittoreske bindingsverkshus, det er bratte
tak  og gavler, alt er perfekt bevarte bygninger. Vakkert!











Besøk den lille julebutikken øverst innerst i gaten. Jul hele året. Det er stas med en kule fra denne butikken når julen kommer og du kan mimre tilbake til dette spesielle stedet.




Etter en dag med mange andre turister og vandring rundt i byen, satte vi nesen mot Cochem.
Vi strander på en koselig campingplass like utenfor byen, 10 -15 min.



Freizeitzentrum Moselcamping Cochem








Vegg i vegg med campingplassen lå et herlig badeanlegg, varmt og godt hele dagen.






                              








Borgen Reichburg er Cochems store symbol og hit kan du komme med sightseeing buss fra sentrum eller ta en gåtur opp på ca. 20 min. Cochem Reichburg er et av de vakreste slottene i Moseldalen og med sine detaljrike tårn, utbygg og burgspråk er det et riktig historisk slott. Vi betalte litt for en flott og innholdsrik omvisning inne på slottet.
Guiden delte ut informasjonen på mange språk og de hadde til og med norsk forklaring. Når det gjald Falkeriet, betalt vi for en omvisning og "forestilling" hvor Falkepasseren hentet falker, ugler og ørner og viste de fram - dette var spennende. Jeg anbefaler denne "forestillingen" .


 



















Alt var i varetatt, gammelt, historisk og vakkert!







 Vi reiser fra Cochem og kjører videre opp mot KOBLENS,
vi passerer Burgen, der overnattet vi første gang vi var i Mosel, et veldig hyggelig sted.
Øverst i Moseldalen møter vi elven Rhein, den er ikke på langt nær så flott som Mosel.....
synes jeg da!









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar