01.08.2014

Bobil DAG 5 Brussel

Rundreise - Larvik - Hirtshals - Flensburg - Neufeld - Osterburk - Tecklenburg- Nederland - Antwerpen - Brussel

I dag våknet  vi opp til regn, regn og regn. Skikkelig ergerlig fordi vi skal ha en Brussel dag.
Brussel er hovedstaden i Belgia, et lite land i Vest-Europa med 10 millioner innbyggere. Belgia ligger mellom Frankrike i sør og Nederland i nord og Tyskland i øst.


Man kan forestille seg dagens Brussel som en metropolis med skyskrapere, trafikk-kork på motorveien og gater som er tomme etter kl. fem om dagen, men det er langt fra sannheten. Brussels historie strekker seg flere århundrer tilbake i tid. 

Brussel sentrum ligger innenfor en klart definert område som kalles "Pentagon" femkanten. Den ytre grensen en ringvei som kalles Petite Ceinture og går der bymuren var. Det er for det meste den gamle delen av Brussel som er innenfor bymuren. Det finnes nesten ikke spor av bymuren.

Det finnes mange severdigheter i Brussel og dette er en by JEG vil tilbake til-
her trivdes jeg veldig godt. Kanskje en langhelg eller en påskeferie! Vi får se!

Vi valgte å besøke Atomium 
(ligger i Stor-Brussel altså utenfor de gamle bymurene) 
Et utmerket transportsystem gjør det enkelt å ferdes i forstedene.


Den gigantiske modellen av et metallmolekyl ble bygd til verdensutstillingen i Brussel i 1958.
Åpent fra kl. 10.00 til 18.00 hver dag. 
Atomium forestiller enhetscellen til krystallisk jern, forstørret 165 milliarder ganger. Monumentet er 103 meter høyt. Ni stålkuler med en diameter på 18 meter er knyttet sammen med rør hvis maksimale lengde er 35 meter. Vinduer på toppen av monumentet gir god utsikt over Brussel. Monumentet skulle opprinnelig kun stå under verdensutstillingen, men har blitt stående og har blitt kjent som Brussels svar på Eiffeltårnet.
Det kostet 23 euro for voksen og 21 euro for student. Vi besøkte også Mini Europa
Mini Europa er en morsom og lærerik severdighet. Interessante bygninger og spennende effekter. Morsomt å se igjen bygninger man tidligere har sett i virkeligheten. Samtidig inspirerer det til nye reisemål. Du kan utforske i ditt eget tempo og her kan du både være barn, ungdom og voksen. Et flott informasjonshefte følger med og du kan få med deg så mye eller så lite som du selv ønsker.


Vi tok noen bilder slik at det så ut som vi er andre steder enn vi er.
Vi hadde en fin dag i parken :)

Vi tok City Sightseeing Brussel bussVi bommet litt på sightseeing bussen i Brussel. Vi betalte oss inn på bussen midt på dagen og hoppet av på Atomium, men det vi ikke tenkte på var at bussen sluttet å kjøre kl 17.30. Så når vi var ferdige med Mini Europa og Atomium hadde siste buss gått. 
Så min anbefaling er at City Sightseeing Brussel bør være en egen severdighet. Ta både rød og blå linje. Hver linje varer i 75 min og du vil se hele Brussel. Her der det masse fint å se. 
Billettene koster 23 euro for voksen og 21 euro for student.
Her er det link til rød og blå rute:


Rett nedenfor campingen er det bussholderplass: Grimbergen Kerkhof nr 232, samme nr på buss begge veier, den går en gang i timen. Spør på campingen over busstider for det tidsrommet du er der, det er 15 km ned til byen litt langt for taxi hvis du mister siste buss hjem.
Buss fra campingen og ned til Brussel kostet 6 euro.


Metroen er også veldig grei å bruke:
Enkelt å bruke når du først står der. Lurt å ta ut en kopi av metrokartet før du drar. 
Vi tok først linje 6 gikk av på Beekkant og tok linje 5 ned til Gare Centrale. 

Vi besøkte også Grand Place.
En tur til Brussel er ikke komplett uten besøk på Grand Place, om det så bare er for å kjøpe belgisk kjeks eller sjokolade. Plassen er bemerkelsesverdig kulturell arv fra renessansen og gotikken og et monument over verdisynet og oppfinnsomheten til håndverkerne og handelsmennene som Brussel kan takke for sin velstand.

Vi kom inn fra Rue au Beurre og da hadde jeg Le Renard (et av mange laughus) og Le Cornet (seilerens laughus) bak høyre side for meg. Mot høyre ser jeg Hotel deVille/Rådhuset, det har blitt ombygd men har det opprinnelige spiret med statue av St Mikael som dreper djevelen. På venstre side har jeg Maison du Roi/ Kongehuset i middelalderstil. Tvers over plassen er Maison des Ducs de Brabant (nyklassisistisk bygning)


Diagonalt fra der jeg kom inn er det en statue av Everard`t Serclaes som døde i 1388 i kampen mot flamsk okkupasjon. Fordipasserende stryker bronsestatuen fordi det bringer lykke. Ved siden av finner du Le Cygne/ Svanen, her hadde faktisk Karl Marx sine tyske arbeiderpartimøter.
Belgisk vaffel /kjeks må du ha hvis du besøker Brussel.
Rundt Grand Place er det mange severdigheter, 
men vi rakk kun en til og det var Manneken-Pis


Ingen vet hvorfor denne vesle bronsestatuen av en gutt som tisser en vannstråle er blitt så kjært symbol for Brussel, men det har den. Siden tidlig på 1700-tallet er det blitt laget alle mulige slags drakter til ham - og nå har han over 650.Det har regnet store deler av dagen, men vi har sett mye, opplevd mye og sluppet unna lange varme køer.
Kort sagt - en herlig dag :)

Natta :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar